Јована Јовановска

АВТОРКА

Сака топли води, мрази неправди. Знаеше дека ќе се занимава со право уште од 11 годишна возраст и остана доследна на ова. Посебно ја лути родова нерамноправност и нееднаквост, а најмногу ако истата е поткрепена и со законски акт. Настојува да патува во секоја прилика и верува само во карма (намерите и дејствата на поединецот влијаат на неговата иднина).

За земјоделките во земјата нема одмор, само работа

„Поради земјоделски активности кои ни се единствен приход во семејството, преживеав два спонтани абортуса.“

Екстремно либерална во ставовите за абортус

Не постои такво нешто како екстремна либерализација на абортусот, постои само отелотворување на репродуктивната слобода на жената за која јас останувам да се борам сè додека овој закон не се усвои!

Нов недискриминирачки закон за потпомогнато оплодување во Малта – Каде сме ние по ова прашање?

Во едно демократско општество кое се стреми кон целосна еднаквост и недискриминација, постоењето на вакви закони кои поставуваат дискриминирачки услови и кои некого исклучуваат од остварување на право е поразително и ја отсликува итната потреба од измени кон подобри законски решенија.
Scroll to Top