Игор Јадровски

AВТОР

Оваа медуза вегетира низ скопските приградски води повеќе од три децении. Иако важи за исклучително отровен вид, долгите пипци ги користи најчесто за ширење позитивна енергија, но знае да биде исклучително незгодна и опасна во борбата против секаква класна, родова и општествена неправда. Иако по вокација се занимава со право, во својата околина е препознаена како неуморна промотерка на DIY (do it yourself) кoнцептот и front line defender на хардкор – панк културата. Во слободо време букира концерти, води лејбл за издавање албуми и собира плочи. Можеби на википедија пишува дека е месојад, но омилена храна и е пипер!

“Бенд со женски вокал” не е факинг музички жанр!

Навистина сакам да ги имам одговорите или брзо решение за тоа како да создадеме еднаква репрезентативност помеѓу мажите и жените во музичката индустрија, но тоа е нешто што ќе треба време да се промени.
Scroll to Top