Бисера Илкоска

Авторка

Маѓепсана од звуците и естетиката на фламенкото таа е вечно поделена меѓу страста на Шпанија и меланхолијата на Велика Британија. Лесно се импресионира од луѓе и не се срами тоа да го покаже. Поради својата ведра природа одлично се сложува со деца и животни. Пишува за да се изрази,за да инспирира и за да се спознае. Верува дека пишаниот збор може да помогне во циркулирањето на нови прогресивни идеи во едно конзервативно општество и длабоко верува во способноста на луѓето да се променат на подобро. Ја интересираат теми како менталното здравје, себе-љубов, феминизам и ЛГБТИ права.

Секоја промена започнува со љубов кон себе и своето тело: Интервју со Елисавета Димовска

За секој напредок кој сум го имала во сила или градење мускулна маса сум добила коментар – доволно ти е, немој повеќе. Сум се запрашувала, дали иста реакција би добил и маж на мое место?
Scroll to Top