Дијана Петрова

Авторка

Професор по македонски јазик и литература, писател и вечен вљубеник во книжевноста. Ја смета(м) книжевноста како оружје кое може да го спаси светот, а пишувањето да остави вечен доказ за таа борба. Верувам во тоа дека уметноста може да го спаси светот и да се (из)бори за правда и еднаквост.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Scroll to Top