Доротеа Огненовска

Авторка

Вљубена во книжевноста и уметноста. Се труди да гледа 365 филмови во годината (не секогаш ѝ успева). Преферира да е во друштво на луѓе кои сакаат животни, а смета дека злото на светот ќе си замине кога луѓето ќе бидат поемпатични кон животните. Приврзаник на акробатските спортови, покрај Aerial Yoga и Aerial Sling, активно вежба Aerial Hoop I Pole Dance. Во слободно време сака да слуша инструментални компилации и да ги шета своите две ши-цу кучиња. Одвреме-навреме седнува да напише некој авторски текст, а во последно време пишува повеќе критички текстови.

Митовите за убавина и женската сексуалност

Жената учи како да изгледа сексуално привлечна, а речиси никогаш не учи како да ја осознае сопствената сексуалност.
Scroll to Top