Ена Бендевска

AВТОРКА/ВИДЕО УРЕДНИЧКА

Оваа опасно-розова медуза (со сериозно леви политички идеали) припаѓа на нова генерација на медузи со релативно непознати карактеристики. Ја привлекуваат тропски води и силни бои. Нека не ве збунува симпатичниот изглед: оваа медуза има сериозни предаторски потенцијали. Посветена е 150% на секој свој предизвик, зборува брзо со цел да ја збуни средината и сака да плови наоколу со оние кои го фаќаат нејзиното темпо.

Повредите на една класа: Текстилниот погон како страв и трепет

Влегуваш како на минско поле. Една ако се разболе, ојдеме сите.

Повредите на една класа: Борбата за егзистенција на текстилните работнички

Па и овоа време-невреме, со оваа корона шо нè фати, со пусти страх идам на работа, од дека пари за живеачка, не па за лекови на болниот ми сопруг...Толку ми се плаче дури да се дерам на глас ама стиснам заби и ќутам.
Scroll to Top