Нина Раповска

Авторка

Интровертна уметничка душа со скриен бунтовен жар против вековните патријархални стеги на општеството и традициите. Верува во моќта на пишаниот збор како алатка во борбата за женско ослободување и социјална правда. По струка англист, а во слободно време вљубена во аматерската фотографија и омилените музички плејлисти.

Држете ги вашите бројаници подалеку од нашите јајници

Секуларноста е клучен (и моментално ранлив) дел од сложувалката на женското ослободување.

Песната на сирените – Маргарет Атвуд

Препев од англиски: Нина Раповска

Изворно – Керол Ен Дафи

Препев од англиски: Нина Раповска

Огледало – Силвија Плат

Препев од англиски: Нина Раповска

Држете ги вашите бројаници подалеку од нашите јајници

Секуларноста е клучен (и моментално ранлив) дел од сложувалката на женското ослободување.

Не, нема да се предомислам

Митот за неопходноста од мајчинството е традиционален концепт кој ја ограничува женската слобода.
Scroll to Top