Медуза Тим

Медуза е феминистичка платформа создадена за девојки, жени, родови и сексуални малцинства – и во суштина сите личности со желба да слушаат, учат и живеат феминистички, кои сакаат да градат меѓусебни мрежи на поврзување, да читаат едни за други и пишуваат: за себеси, за личните/системските (и сите измеѓу) проблеми со кои се соочуваат секојдевно; за своите избори, своите права, своите задоволства, своите тела, своите приказни...

За неуспешните жени

8 Март беше и треба да остане симбол и поттик за борбата на непривилегираните, за солидарноста со неуспешните.

ЗБОРУВАМЕ НА ТЕМА: БОРБА

Калина Малеска, Александра Спасеска, Билјана Кочоска, Калиа Димитрова и Марта Стевковска ги споделуваат своите идеи на темата.

Таа кажа (She Said)

Преку истражувачката работа на протагонистките и нивната комуникација со повеќебројни жртви на Харви, станува јасно колку е тешко да се скрши тишината поврзана со сексуалното вознемирување и насилство.

Последната фотографија

Преку својата поезија, Плат ги проширува родовите перспективи во патријахалното општество.

Meduza talks: Создавање речник за болката

Оваа среда, во 19:0ч., почнуваме со Meduza talks, а наши први гости се Ангел Димитриевски и Ана Блажева.

Расположени за љубов (In the Mood for Love)

Во Хонг Конг, 1962 год, секретарката г-ѓа Чан и новинарот г-дин Чау ќе ги зближи едно ненадејно откритие за нивните сопружници.

Протестен собир: Не сме безбедни!

Бараме одговорност од надлежните институции, бидејќи не се чувствуваме безбедно во своите градови:

Што ако сум „single“?

Сфатив дека за да бидам со друг, не би требало да го сменам моето автентично и единствено јас.
Scroll to Top