Моника Јамандиловска

ПРЕВЕДУВАЧКА

Сака цвеќиња и да одомаќинува зборови.
Сјае на месечева светлина.

Како општеството гледа на моќните жени преку приказот на Медуза

Изгуглај било чие име на позната жена, од Ангела Меркел до Ненси Пелози, во склоп со зборот Медуза. За сите нив ќе добиете резултати со фотошопирана слика од нивниот лик како горгона.
Scroll to Top