Вања Кирова

Авторка

(Иден) психолог со интерес за темите од родовата еднаквост и човековата сексуалност.
Еднакво ја интересираат науката и уметноста, па се обидува да најде рамнотежа меѓу двете. Секогаш со добра книга во рака.

Неутрално дебела

Бунтот кон правилата го почнав со тоа што го преземав назад зборот дебела од оние кои го користеа за да ме повредат.

Највлакнестата жена на светот

Отстранувањето на влакната за мене не е брз дел од секојдневната грижа за себе. Тоа е активност која бара многу време и пари.

Неутрално дебела

Бунтот кон правилата го почнав со тоа што го преземав назад зборот дебела од оние кои го користеа за да ме повредат.

TRIPPIN – KATERINHA

Песна на неделата на Медуза е Trippin, првата песна на Katerinha која е комбинација од хипнотични вокали придружени со исто толку хипнотична кореографија.

Опкружeте се со заедница што ќе ве мотивира: Интервју со Katerinha

Бидувањето независен уметник е стресно и кога нема пандемија, така да им препорачувам на сите кои имаат пријатели во уметноста да проверат дали им треба помош.
Scroll to Top