Песна на годината: Anna Wintour од Azealia Banks

Нашата омилена вештерка е веројатно првата која најумешно го подготвува и развива рецептот за вистинската форма и пропорција на најделикатесниот микс на хаус и хип-хоп.

49949642_279203099430190_3530190541507526656_n

Уште од ЕП-то 1991 и микстејпот Fantasea, преку албумот Broke With Expensive Taste, па сѐ до серијата на синглови кои не добија поддршка од застрашените бели издавачи, Azealia непрестано јава со своите игриви и уникатни рими врз најпрецизно одбраните хипнотизирачки семплови. Како најава за вториот бран на Fantasea, раперката која сите обожаваат да ја мразат ја објави химната на сите модни писти, балови и квир подиуми.

Anna Wintour е песната на 2018 на Медуза и Дiskorдia бидејќи меѓу другото успеа да се најде во сетовите на најпрогресивните ДЏ-и и да ги размрда колковите и на најголемите снобови.

 

 

 

 

 

 

 

Дiskorдia
Ивана Драгшиќ
Стефан Богески

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Jan 11, 2019

Коментари
Scroll to Top