8 март 2019 низ фотографии

Што се случуваше на Меѓународниот ден на жената во градовите низ Европа

JakubSzafransky
JakubSzafransky

Доколку порано 8 март беше асоцијација на ден кога на жените им се дарува цвеќе, тоа од година во година се менува со демонстрациите на овој ден кои се одржуваат во многу градови ширум светот. Жените и оваа година излегоа на улица и го искажаа својот став против насилството, експлоатацијата, угнетувањето, шовинизмот, хомофобијата и трансфобијата.

Во прилог селекција на фотографии од овој ден, преземена од Political Critique.

 

Брисел

 

Marianna Tuokkola

 

Мадрид

 

Nicolas Vigier

 

Лоџ

 

Tomek Ogrodowczyk

 

Приштина

 

Majlinda Hoxha

 

Загреб

 

Ivan Maričić

 

Берлин

 

SofiaVester

 

 

Скопје

 

Elena Fidanska
Риека

 

Martina Šalovrјeka

 

Истанбул

 

Deniz Öztürk

 

Белград

 

Irena Ljubanovic

 

Сараево

 

Tamara Zrnović

 

Лондон

 

Women’s Strike Assembly
НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Mar 11, 2019

Коментари
Scroll to Top