,

Информирај се – Трансформирај се

Неприфаќањето во општеството доаѓа од недоволна информираност, а помалку од омраза и одбивање.

image-asset

Погледнете го видеото кое настана како дел од проектот Информирај се-трансформирај се, на кој беше одржана онлајн работилница за запознавање на трансродовата заедница. Според креаторката на видеото, Деспина Ковачевска, информативното видео има за цел да ги разбие стереотипите поврзани со транс лицата,да се претстават најголемите битки на трансродовите личности, и финално, да ни даде можност подобро да се запознаеме меѓусебно.

Неприфаќањето во општеството доаѓа од недоволна информираност, а помалку од омраза и одбивање.

Работилница за запознавање со транс заедницата е дел од од „Проектот за ЛГБТИ инклузија 2.0 – дигитална едиција“ финансиски поддржан од страна на ИЛГА-Европа, а имплементиран од страна на ЛГБТИ Центарот за поддршка и Коалиција Маргини.

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Feb 9, 2021

Коментари
Scroll to Top