,

Магијата на Скопје Прајд низ фотографии – Прв дел

Оние кои беа знаат, оние кои не беа веројатно слушнаа. Првата Парадата на гордоста во Скопје беше сé што можевме да замислиме и повеќе.

Фотографија: Ванчо Џамбаски
Фотографија: Ванчо Џамбаски

Почнувајќи од реките луѓе кои се собираа пред парк Жена Борец – еуфорични и возбудени што гледаат толку познати лица, преку стартот со камионот кој го отвораше патот со разнобојните светкави реси, енергијата и еклектичните аутфити на дрег кралиците, љубовните химни од звучниците на Ивана Драгшиќ, преку Фонтана Парк, до Школка, каде Proud на Тамара, емотивните говори на локални и регионални ЛГБТИ активисти, активистки, креатор/к/и на политики и пријатели, заедно со неколку диџеј сетови ја затворија парадата за оваа година, за која и активистите од Белград Прајд се прашуваат како можеше да биде толку посетена и успешна, а прва. Бидејќи се уште не сме подготвени да се збогуваме со месецот на гордоста, во прилог галерија од Скопје Прајд 2019, и се разбира се гледаме во поголема бројка на Скопје Прајд 2020!

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски
Фотографија: Skopje Pride

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Skopje Pride

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Skopje Pride
Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Skopje Pride
Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Skopje Pride
Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски
Фотографија: Skopje Pride

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски

 

Фотографија: Ванчо Џамбаски
НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Jul 2, 2019

Коментари
Scroll to Top