Доколку сте слаби на Инстаграм профили со автентични илустрации, тогаш дефинитивно треба да ја заследите _moooki, профил зад кој стои сестрано креативната Моника Стојановска.

4girls

Сакам да набљудувам, па така често ме инспирира состојбата што ми е предизвикана од она што ме опкружува. Тоа може да биде комбинација од бои, светлина, текстура, форма, амбиент.

Овие цртежи конкретно се инспирирани од младите генерации, од нивната автентичност, слободоумност и стил. Секогаш ме интересирало комуницирањето преку естетиката, па оттука и изразувањето преку облекувањето, што за мене не е само слепо следење на трендови, туку вистинска уметност.

  -moooki

 

 

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Jul 29, 2019

Коментари
Scroll to Top