,

ПичПрич: Влакна

Во 20.00 часот во Кино Милениум ќе се одржи четвртото осмомартовско издание на ПичПрич – вечер на раскажување женски приказни, на тема „Влакна“.

53270735_391228385027057_6537420990266212352_n

ПичПрич ја промовира женската усна историја, нормализирајќи ги женските искуства и преземајќи го јавниот простор. Оваа година на ПичПрич настапуваат професорката и авторка Елизабета Шелева, активистката за правата на трансродовите лица и сексуалните работници Лила Милиќ, писателката и активистка Мима Симиќ од Хрватска, мировната активистка Албулена Карага, авторката и новинарка Марија Ратковиќ од Србија, како и режисерката Софија Ристевска.

ПичПрич е авторски концепт на Ана Василева и Румена Бужаровска, а се изведува во организација на Тииит!Инк, со поддршка од Фондацијата Квина тил Квина и Холандската амбасада во Скопје.

 

Се гледаме вечер!

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Mar 8, 2019

Коментари
Scroll to Top