,

Скопје Прајд – Една година подоцна

Какво беше искуството и што е следно?

48154786811_3e50340c8e_o

Помина точно една година од првиот Скопје Прајд.  Со оглед на околностите, овој јуни го посветуваме на онлајн акции и комуникација, рефлексија на ланската парада, но и собирање сили и енергија за сите Паради на гордоста во иднината, а сигурни сме дека ќе има многу. Во меѓувреме, слушнете дел од тимот на Скопје Прајд, кој споделува каков беше процесот и патот до првата Парада на гордоста во Скопје.

 

 

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Jun 30, 2020

Коментари
Scroll to Top