,

@Skopje Queer Youth

Ново онлајн едукативно место за квир теми

97ee11b7-05c1-4f9d-90a4-35c120fca779

Skopje Queer Youth е новото катче на Инстаграм каде можете да се едуцирате на различни теми поврзани со квир личностите и културата.

Преку специфичниот визуелен идентитет, јасни пораки и пријателска комуникација, овие млади нè едуцираат за важни поими и ситуации за квир луѓето, но и како да се вклучиме во борбата против трансфобија и хомофобија и како да ги препознаеме истите, додека во highlights на нивиот профил можеме да дознаеме повеќе за квир уметници, научници, активисти и активистки, од минатото, сè до денес.

Се радуваме на овие иницијативи кои на креативни начини се борат против хомофобијата и трансфобојата на социјалните мрежи. Следете ги Skopje Queer Youth за нови содржини, а дотогаш, во прилог дел од нивните илустрации.

 

 

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Oct 8, 2020

Коментари
Scroll to Top