И тогаш танцувавме (And then we danced)

Страсна coming-of-age приказна од Тбилиси.

59867433_293992661488606_6129795806095474688_o

Шведскиот режисер Levan Akin во својот најнов филм “And then we danced“ ја прикажува романсата помеѓу двајца мажи (Мерхаб и Иракли), танчери на традиоционални грузијски танци. Традицијата на грузиското танцување односно прецизни воени потези и сложени атлетски скокови, не содржат простор за слабост или безполовост како што тоа го кажува професорот на овие двајца млади танчери. Мерхаб или тој што е “послабиот“ ќе биде ставен настрана а подоцна и избркан, а Иракли ќе биде ставен на негово место.

 

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Mar 24, 2020

Коментари
Scroll to Top