Laurence Anyways

Оваа динамична мелодрама циркулира околу релациите, родот и љубовта со непопустлива преданост кон транзицијата и страдањето на главните ликови.

ff20130906a7a

Режија: Xavier Dolan
Улоги: Melvil Poupaud, Suzanne Clément
Времетраење: 168’
Земја: Канада
Жанр: романтика/драма

 

Во 90-тите во Канада, протагонистот Лоранс ѝ кажува на девојка му дека сака да стане жена. Филмот ја следи нивната релација низ наредните десет години, во кои тие се разидуваат за повторно да се спојат, се соочуваат со предрасудите на своите пријатели, ги игнорираат советите на семејствата и се спротивставуваат на општествените фобии со своите лични животни избори.

Оваа динамична мелодрама циркулира околу релациите, родот и љубовта со непопустлива преданост кон транзицијата и страдањето на главните ликови. Laurence Anyways е еден од најуспешните и досега тематски најбогатиот филм на канадскиот режисер и “enfant terrible”, Ксавие Долан.

 

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Aug 27, 2021

Коментари
Scroll to Top