She’s Beautiful When She’s Angry

Како е започнат вотриот феминистички бран и зошто тие победи се релеватни за нас денес?

6620570_landscape

Преку документарниот филм She is Beautiful When She’s Angry, режисерката Mary Dore ни ги покажува животите и постапките на одреден дел од жените кои биле релевантни за феминистичкото движење во 60те и 70-тите години, фокусирајќи се  нивната креативност и неуморна борба.

 

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Apr 8, 2020

Коментари
Scroll to Top