Лезбејскиот бакнеж е револуција

Читаме анонимни приказни за првиот лезбејски бакнеж.

poster lezbeјskiot baknezh (1)

Нашето видео за првиот лезбејски бакнеж има за цел одново да го актуелизира прашањето за тоа зошто е важно активно да се зборува и пишува за лезбејската желба, таа да се портретира во културните медиуми и воопшто, зошто е важно да се креира афирмативен наратив за квир жените.

 

 

 

 

 

 

Видеото Лезбејскиот бакнеж е револуција е во соработка со ЛезФем и Heinrich-Böll-Stiftung e.V..

 

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Aug 4, 2021

Коментари
Scroll to Top