Не беше ни прв ни последен пат: Сведоштва од сексуално вознемирување

За нашето ново видео 70 девојки анонимно ни ги споделија нивните искуства со сексуално вознемирување. 9 глумици читаат дел од нивните одговори.

visuals meduza (1)

Сексуалното насилство и вознемирување се толку распространети, што речиси и да не постои жена која не се соочила со нив во некоја форма, но продолжуваат да бидат обележани од чувства на срам и стигма, најчесто на товар на жртвата. Во една таква средина, важно е да излегуваме јавно со овие искуства, макар и анонимно ❤

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Продукција на Медуза
во соработка со Kvinna till Kvinna
Приказните ги читаат: Драгана, Душица, Анабела, Благородна, Долорес, Сара, Стефани, Нора и Јована.
Музика: Принцес Донатсу и Телемама
Камера: Чулиќ Жарко

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Jan 25, 2021

Коментари
Scroll to Top