Приказни за прва менструација

Period. The Menstrual Movement Skopje прибираат искуства поврзани со првата менструација, а дел од нив ви ги прикажуваме во видео форма.

prikazni za prva menstruacija

Менструацијата е биолошки, но и социјален процес, кој мора да дестигматизира и демистифицира. Со колку повеќе и поточни информации за нашите тела располагаме, толку послободно живееме и имаме простор да се прифатиме и сакаме. Дури и кога крвариме.

 

 

 

Продукција: Медуза
Камера: Жарко Чулиќ
Музика: Принцес Донатсу и Телемама
Видеото е дел од проектот Breaking the silence, во соработка со Heinrich-Böll-Stiftung e.V.

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Jul 15, 2021

Коментари
Scroll to Top