AH-MER-AH-SU – SPACE

Песна на оваа недела e Space, од драматичната Ah Mer Ah Su. Иако доаѓа од минатиот нејзин албум (веднаш проверете го новиот), овој звук е совршен за нурнување во целото творештво на ужасно талентираната девојка од Оукленд, Калифорнија.

star_ahmerahsu

Нејзините текстови, музичко творештво, персона, настапи се просторот кој таа свесно и намерно го зема за да ја раскаже својата приказна, своите искуства – наместо некој тоа да го прави тоа за неа. Ah Mer Ah Su го нашла совршениот начин да ја изрази целата убавина и тага на тоа да се биде црна транс жена денес

Јас сум само обична црна девојка, со проблеми на обична црна девојка и хипер-свесност за мојата позиција во овој побркан свет. Сепак, активно ја избирам мојата среќа и добросостојба, иако имам проблеми со менталното здравје и љубовта кон себе си.

 

 

 

 

Дiskorдia
Ивана Драгшиќ
Стефан Богески

 

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Dec 24, 2018

Коментари
Scroll to Top