Ако едно срце да се скрши спречам – Емили Дикинсон

Препев од англиски: Марија Ангеловска

Untitled design

Ако едно срце да се скрши спречам

ЕМИЛИ ДИКИНСОН

 

Ако едно срце да се скрши спречам,

Животов за џабе не ќе биде;

Ако една животна болка излечам,

Или направам рана да стивне

Или помогнам на премрен врабец

Назад до гнездо да си стигне

Животов за џабе не ќе биде.

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

May 13, 2022

Коментари
Scroll to Top