Alinka – Sunday Morning

Oмаж на берлинските подиуми и танчери

Screenshot (502)

ЕП-то Sunday Morning зрачи со посебниот звук на Алинка, притоа вклучувајќи пожесток електро ритам и бас линија, споени со остри, футуристички ноти. Таа вели:

„Го напишав ЕП-то специјално за овој проект, па затоа е инспирирано од времето кога живеев во Берлин. Претставува омаж на берлинските подиуми и танчери, и посебната енергија што постои во градот. „Неделното утро“ е ода на Панорама барот, бидејќи тоа е моето омилено место за играње на светов и сум имала многу магични неделни таму.“, вели Alinka за Embassy One.

 

 

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Oct 30, 2021

Коментари
Scroll to Top