BbyMutha – D.I.Y

BbyMutha е девојка од Тенеси чиј псевдоним е субверзија на обидот на насилните мажи од нејзиното минато да ја редуцираат на нејзиниот идентитет како мајка.

Photo: Ryan Duffin
Photo: Ryan Duffin

Денес, BbyMutha го слави фактот што е самохрана мајка на 4 деца и ги инспирира своите ќерки преку уникатната доктрина која ветува иднина ослободена од патријархални будалаштини.

D.I.Y е дел од Muthaz Day 3 – издание последно во низата храбри и паметни колекции на хип-хоп на BbyMutha. Заразното јужњачко рецитирање за сопственото тело, сексуалноста и насилството звучат како вештерска мантра која е нераскинлива од нејзиниот отпор.

 

 

 

Дiskorдia
Ивана Драгшиќ
Стефан Богески

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Dec 14, 2018

Коментари
Scroll to Top