Безимена – Марван Макхул

Препев од англиски: Грација Атанасовска

5

Безимена

МАРВАН МАКХУЛ

 

За да пишувам поезија

што не е политичка,

морам да ги слушам птиците

а за да ги слушнам птиците

борбените авиони мора

да стивнат

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Nov 3, 2023

Коментари
Scroll to Top