Дiskorдia takeover

Можниот саундтрак за падот на патријархатот

Велимир Жерновски
Велимир Жерновски

Предлогот на Ennioa Neoptolomus (тајна состојка на скопското квир битие уште од девеести) за можен звук за падот на патријархатот најавува дека пукнатините не само што се направени, туку и веќе пополнети со розева материја, послушајте!

Johnny (р.1965, Атина, Грција) има работено и живеено во Мелбурн, Австралија и во Лондон, Велика Британија. Johnny е социјално ангажиран/а уметник/ца, јавен/на уметник/ца, радиофоничен/на продуцент/ка, звучен/на уметник/ца и диџеј/ка. Работата на Johnny ја обликуваат интервенции, јавни перформанси, инсталации, социјални скулптури, композиции и радио преноси. Радио праксата на Johnny се фокусира на истражување на начините на кои социјалната и економска фрагментација влијае врз родовата перформативност, и како квир теоретските идеи можат да ја нарушат оваа продукција.

Радио праксата на Johnny е и политичка и навремена. Покрај предавања, активизам и радио продукција, во моментов се бави со прашања што го проблематизираат родовото собирање на податоци; фокусирајќи се на обелодување на рамките кои можат или не можат да го промовираат сегашниот бран на епидемичен нарцизам и кои ја абсорбираат капиталистичката продукција на платформите.

 

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Feb 22, 2021

Коментари
Scroll to Top