Гигавати и кравати – Марија Каева

Од новиот албум на Марија Каева „Фортуна“.

13.12.kaeva-vladan-fortuna-e1639397862639

„Повеќе од две децении, Марија Каева е добро познато име на Македонската музичка сцена. Нејзината харизматична појава, прекрасен вокал, извонредна лирика и авторски печат, станаа неизоставен дел од нашиот музички живот низ годините. Незаборавни радиски хитови, но и ангажирани авторски авантури и огромен број соработки со некои од најквалитетните домашни музички имиња, се одлична база за развој.“ Marija Kaeva / KONCERT promocija FORTUNA L.P. [PMGR1096] + Fantom, Belgrad ++

 

По повод промоцијата на нејзиниот нов албум „Фортуна“, која ќе се случи утре (сабота) во МКЦ, наша песна на неделата е „Гигавати и кравати“.

 

Целиот албум е достапен за слушање и купување тука. 

 

 

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Nov 17, 2021

Коментари
Scroll to Top