Гледам едреници како пловат – Фернандо Песоа

Препев од англиски: Викторија Постоловска

Untitled design (6)

Гледам едреници како пловат

ФЕРНАНДО ПЕСОА

 

Гледам едреници како пловат долж морето.

Нивните едра, ко крилја на тоа што го гледам

Ми носат маглива, тајна страст да бидам

Онаа која бев пред да научам која сум.

Па сé ме присетува на мојот дом,

И ради таквиот спомен, јас сум сé што ме боли.

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Jul 22, 2023

Коментари
Scroll to Top