Leikeli47 – Girl Blunt

Girl Blunt е првиот сингл од вториот студиски албум на бруклинската раперка Leikeli47 преку кој го отвора прашањето за безбедни простори за црните жени.

a44038088_s800b1b5

 

Од почетокот на нејзината кариера па до сега, Leikeli47 никогаш го нема откриено своето лице, вистинското име или своите години. Ваквиот пристап, освен што акцентот го става на нејзината музика, ја слави трансформативноста на црната жена.

Wash and Set, деби албумот на Leikeli47 беше албум на 2017 година за Дiskorдia, а Acrylic со сигурност, барем за почеток, и сонички и лирички е канџата која гребе далеку подлабоко од рапот нарачан од конгломерати.

 

 

 

 

 

 

Дiskorдia
Ивана Драгшиќ
Стефан Богески

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Nov 28, 2018

Коментари
Scroll to Top