LYZZA – Neverland

Бразилската продуцентка/вокалистка/DJ-ка која изминативе години работи и живее во Амстердам, овој месец се враќа со веројатно последното соло EP.

Bild 001
Bild 001

Веќе 2-3 години постојано се навраќаме на нејзините независни кратки изданија, одново ѝ ги преслушуваме интензивните DJ сетови на некои од најпрепознаените платформи и инцидентно ни се појавува она што се чини како сакам-да-се-журкам-со-LYZZA на инстаграм профилите на некои од нашите омилени музичарки. Интересот и возбудата за она што го работи оваа девојка сакаме конечно да го споделиме со читателките на Медуза, и тоа со свежо издадената Neverland што звучи како химна за прослава подеднакво колку и носталгично. Ова сонично чувство не држи заедно една година и би сакале да го слушаме и понатаму. Среќен роденден Медуза!

 

 

Дiskorдia
Ивана Драгшиќ
Стефан Богески

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Nov 22, 2019

Коментари
Scroll to Top