Моите илјада љубови – Филипа Сара Попова

Авторска песна

4

Моите илјада љубови

ФИЛИПА САРА ПОПОВА

 

Овој моно-свет казнува

многустрана љубов

Еден бог, еден партнер,

една држава и една нарав

Мораш сé што си да збереш во Една

и сета своја страст да ја втурнеш во Еден

монотеизам, моногамија, монопол на чувства

слободната љубов не е слободна

во свет изграден од граници

моите 999 љубови се казнетиНАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Mar 15, 2024

Коментари
Scroll to Top