BlackLivesMatter

Black Lives Matter е движење за човекови права против системскиот расизам, полициската бруталност, убиствата од страна на полицијата, но и против расно профилирање и нееднаквост во системот на кривична правда. Конечната цел е искоренување на белата надмоќ преку градење на локална јадра на моќ за интервенција и искоренување на системската дискриминација, насилството и опресијата на црните заедници. Без разлика каде во светот се наоѓате, можете активно да допринесете во борбата против расизмот и полициската бруталност.

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Jun 2, 2020

Коментари
Scroll to Top