FREE THE NIPPLE

Кампањата Free the nipple е  започната од неколку девојки во Њујорк, кои протестираа против цензурата на женските гради, а прерасна во неформално, глобално движење кое се залага за еднаков третман на сите тела во јавниот простор, зајакнување, владеење со сопствената сексуалност и тело, како и фокус кон (не)безбедноста на јавните простори. Free the nipple капањата масовно се користи и во дигиталниот простор, против цензурата на женското тело, како онлајн, така и офлајн.

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Aug 7, 2019

Коментари
Scroll to Top