Климатска правда

Неконтролираниот мачо-капитализам ја доведе планетата на раб на пропаст, а иднината на новите генерации под знак прашалник! Медуза потполно го поддржува бојкотот на настава на средношколците кои соочени со ваква реалност, се борат за климатската правда која ја заслужуваат. Постојат директни врски помеѓу родовата еднаквост и климатските промени. Климатската криза најсилно ги погодува најсиромашните, а особено жените, кои најчесто се соочуваат со повисоки ризици и поголеми оптоварувања од влијанието на климатските промени. Време е за климатска правда за сите нас и одговорност од надлежните институации!

 

 

 

 

 

Повеќе информации на следниот линк

НАПИШАНО ОД:

Калиа Димитрова

Dec 20, 2019

Коментари
Scroll to Top