MRKH Синдром

МРКХ Синдром е почесто користеното име за Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser сундромот: состојба во која младите жени се раѓаат или без вагина и/или матката или со неразвиена вагина и/или матка. Тоа е најчестиот тип на вагинална агенезија и во просек се случува на една од 5000 жени.

Сите они кои сакаат да истражат малку повеќе или да се запознаат со МРКХ, може да ја посетат оваа страна.  

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Jul 11, 2019

Коментари
Scroll to Top