ППЖ

Прво па женско е фестивал за феминистичка култура и акција, а се одржува од 2013 година со цел отворено поставување на прашањето за положбата на жената во современото општество.

Темата на седмото по ред издание на Прво па женско е Тело, односно Ова тело кое не е едно.

Телото отсекогаш било место на контрола, отпор, дисциплина и непослушност, и меѓу другото простор каде се вежбале и истражувале родовите улоги. Ова #ППЖ, низ контрадикторно и конфронтирачко соединување ќе се обиде да создаде едно колективно тело од мноштво различности од 9 до 12 мај во МКЦ.

Целосната програма може да се преземе на следниот линк. 

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

May 8, 2019

Коментари
Scroll to Top