СПОРНА КАТЕГОРИЈА

Спорни
Вид збор: Придавка

/кој предизвикува спор; околу кој може да се води спор/

Додека сексуалната ориентација и родовиот идентитет се веќе дел од неколку закони, вицепремиерот Бујар Османи смета дека ЛГБТИ луѓето се дел од некаква си спорна категорија. Свесно се спори основниот закон кој ќе им даде сеопфатна заштита на најмаргинализираните!

ЛГБТИ заедницата не е и не може да биде спорна.

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Jan 23, 2019

Коментари
Scroll to Top