Сара Миленковска

АВТОРКА

Феминистка, модел, политиколог и сите контрасти кои им се противат на општествените норми и идеи за нејзината слобода. Цветна медуза, растргана на премногу страни зошто сака се да постигне, промени, подобри. Израсната со поезија и театар, па ги користи како алатки за менување на реалноста. Најзначајна и е индивидуалната потреба за еманципација на жените и креирање на родово еднаква заедница. Сака да танцува и/или плаче во јавност.

Протести против сексуалното насилство во Албанија

„Не си сама“, „Државата е силувачот“, „Твојата ќерка не е виновна“, се некои од слоганите околку кои беше организиран протестот.

Sandra ti priča: Интервју со Сандра Силаџев

Сандра Силаџев е  глумица и стенд ап комичарка која со портретирање на реалноста успева на сатиричен начин да ни ги долови социјалните и родови проблеми во нашето општество.

Протести во Косово: Дали училиштето нé третира како ученички или како објекти?

Како реакција на наводите за силување на малолетно лице од страна на вработен во косовската полиција се одржаа организирани протести во Приштина и Дренас

Жените во политиката во ранливи средини:Интервју со Рошика Део

Вистинската солидарност се јавува меѓу жените кои ја формираат заедницата, и тоа жените од кои најмалку ја очекувате. Важно е да се потроши време за градење на солидарност, бидејќи кога жената се кандидира на избори, без разлика дали победува или не, таа и олеснува на следната жена која ќе се појави.
Scroll to Top