Дiskorдia препорачува

ДISKORДIA е радио емисија која го бара можниот саундтрак за падот на патријархатот, базиран на уживање во сурф по пределите маргинализирани од големите комерцијално-културни конгломерати, а често главниот извор на нашата среќа, слобода, музика, ликови, политика и знаење. Музичко идентитетски проект на Стефан Богески и Ивана Драгшиќ.

Секоја сабота на Канал 103 од 18:00 - 20:00 часот

Дiskorдia takeover

Можниот саундтрак за падот на патријархатот

Beyond resilience – Meduza 2nd bday x Дiskorдia

"A gentle дiskorдia mix-tape we did for the 2nd bday of our favorite cyber gfriend, the feminist platform meduza.mk first half by stefan bogeski, second by moi" 

Дiskorдia 14

Можниот саундтрак за падот на патријархатот

Дiskorдia 12

Можниот саундтрак за падот на патријархатот

Ако видите нешто чудно – кажете нешто чудно

Можниот саундтрак за падот на патријархатот

Not Your Friend – Katerinha

Not your friend is a soulful jam that she and a couple of her friends turned into a Sunday anthem of self-appreciation. 

TRIPPIN – KATERINHA

Песна на неделата на Медуза е Trippin, првата песна на Katerinha која е комбинација од хипнотични вокали придружени со исто толку хипнотична кореографија.

I’m Still Standing – Elton John

Пуштете музика и со среќа во третата недела на домашна изолација со Елтон.

ZEBRA KATZ – ISH/LOUSY/IN IN IN

Секако ќе уживаме!

LYZZA – Neverland

Бразилската продуцентка/вокалистка/DJ-ка која изминативе години работи и живее во Амстердам, овој месец се враќа со веројатно последното соло EP.
Scroll to Top