Гледаме порно – Еве какво

200 жени анонимно ни одговорија дали, колку често и какво порно гледаат. 10 глумици прочитаа дел од нивните одговори.

Copy of gledame porno_ eve kakvo

Секс-позитивниот став цели токму кон демистификација и славење на женската сексуалност, а еден од начините да го правиме тоа е отворен дијалог за нашите сексуални пракси. Единствено со преземање на јавниот наратив кој е изграден околу машкиот поглед може да се напушти традиционалното портретирање и доживување на жената како сексуален објект на кој “му се случува секс“, наместо субјект со свои потреби, желби, фаназии, минато, трауми, приказни…

 

 

 

 

 

 

 

Продукција: Медуза
Камера: Жарко Чулиќ
Музика: Принцес Донатсу

Видеото „Гледаме порно: еве какво“ е дел од проектот Breaking the silence, во соработка со Heinrich-Böll-Stiftung e.V.

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Sep 7, 2020

Коментари
Scroll to Top