За што да се каам со 19.000 плата?

Еве како изгледаат нашите трошоци

koј ne gleda porno zhiti se_ (5)

Тимот на Медуза повторно отвора дискусија на тема која е ретко застапена во јавниот дискурс. Колку заработуваме? На што ги трошиме парите? Дали имаме заштеда и дали понекогаш чувствуваме вина кога ќе си купиме нешто? – се дел од прашањата на кои стотина жени од Македонија ги дадоа своите одговори, а овие 15 глумици прочитаа дел од одговорите.

 

 

 

Продукција: Медуза
Камера: Жарко Чулиќ
Музика: Принцес Донатсу

Видеото „За што да се каам со 19.000 плата? – Еве како изгледаат нашите трошоци“ е дел од проектот Breaking the silence, во соработка со Heinrich-Böll-Stiftung e.V.

НАПИШАНО ОД:

Тимот на Медуза

Oct 16, 2020

Коментари
Scroll to Top