Калиа Димитрова

ГЛАВНА УРЕДНИЧКА / АВТОРКА

Скитничка со ѕвездени шари, која поради честите пловења не се поврзува со ниеден конкретен регион. Ја интересираат леви политики, градење заедници и сигурни простори во несигурни времиња. Поезијата и (од неодамна) графичките новели и се страст, а coming-of-age филмови опсесија. Верува дека феминизмот е начин на живот.

Викторија #2

Изложба на фотографии по повод 16 дена активизам против родово базирано насилство

BeFem’s Feminist Fighters

Колку сте запознаени со BeFem, српскиот фестивал за феминистичка култура и акција, кој го имаше своето 9 издание овој месец?

Dope Saint Jude – Grrrl Like

Grrrl Like е првиот сингл од последното EP на јужно африканската раперка Dope Saint Jude, која низ својата музика ги отвора прашањата за род, сексуалност и вкоренетите норми.

Феминизам, Јас и Ти

или што мислам кога велам дека сум феминист/ка?
Scroll to Top